Fysik

Bestem den største bølgelængde af den stråling, som Chandra-teleskopet måler

08. maj 2021 af sophie1094 - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp til denne opgave. Er der nogen som kan forklare mig, hvad jeg skal gøre? 

Chandra-teleskopet måler elektromagnetisk stråling med fotoneneriger mellem1,6*10^-17 J og 1,6*10^-15 J

a) Bestem den største bølgelængde af den stråling, som Chandra-teleskopet måler 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2021 af ringstedLC

\begin{align*} E &= h\cdot f\;,\;h=\textup{Planck's konstant} \\ f &= \frac{E}{h} \\ \lambda &= \frac{h}{E}\;,\;\lambda =\frac{1}{f} \\ \Rightarrow \lambda_{maks} &= \frac{h}{E_{min}} \end{align*}


Svar #2
08. maj 2021 af sophie1094

Hvordan beregner jeg Emin ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2021 af ringstedLC

Emin og Emaks er opgivet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2021 af mathon

                   \small \begin{array}{lllllll}&& E_{\textup{foton}}\cdot \lambda =1239.84\;eV\cdot nm\\\\&& \lambda =\frac{1239.84\;eV\cdot nm}{E_{\textup{foton}}}\\\\&& \lambda _{\mathrm{max, min}}=\frac{1239.84\;eV\cdot nm}{\left \{ 99.8641\;eV,9986.41\;eV \right \}}=\left \{ 12.42\;nm,0.12\;nm \right \} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2021 af mathon

\small \small \small \small \begin{array}{lllll}&& h=6.62607\cdot 10^{-34}\;J\cdot s&=&4.13567\cdot 10^{-15}\;eV\cdot s\\\\&& c=2.99792\cdot 10^8\;\frac{m}{s}&=&2.99792\cdot 10^{17}\;\frac{nm}{s}\\\\&& h\cdot c=\left (4.13567\cdot 10^{-15}\;eV\cdot s \right )\cdot \left (2.99792\cdot 10^{17}\;\frac{nm}{s} \right )&=&1239.84\;eV\cdot nm \\\\\\&& 1.6\cdot 10^{-17}\;J&=&9986.41\;eV\\\\&& 1.6\cdot 10^{-15}\;J&=&99.86401\;eV \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. maj 2021 af mathon

mindre rettelse:

\small \small \small \small \small \begin{array}{lllll}&& h=6.62607\cdot 10^{-34}\;J\cdot s&=&4.13567\cdot 10^{-15}\;eV\cdot s\\\\&& c=2.99792\cdot 10^8\;\frac{m}{s}&=&2.99792\cdot 10^{17}\;\frac{nm}{s}\\\\&& h\cdot c=\left (4.13567\cdot 10^{-15}\;eV\cdot s \right )\cdot \left (2.99792\cdot 10^{17}\;\frac{nm}{s} \right )&=&1239.84\;eV\cdot nm \\\\\\&& 1.6\cdot 10^{-17}\;J&=&9986.41\;eV\\\\&& 1.6\cdot 10^{-15}\;J&=&99.8641\;eV \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. maj 2021 af mathon

#1

         \small \lambda =\frac{h}{E}\textup{ ??}


Skriv et svar til: Bestem den største bølgelængde af den stråling, som Chandra-teleskopet måler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.