Matematik

Den generelle forskrift for en sinuskurve, Vejen til Matematik B2, Opgave 90, Side 99, (Knud Erik Nielsen)

09. maj 2021 af ca10 - Niveau: B-niveau

Den generelle forskrift for en sinuskurve er

f(x) = a*sin(bx + c)+d eller y = A*sin(ωt + φ) + d

Mit spørgsmål drejer sig om konstanten c = 3,22, hvad betyder c og hvordan bestemmer man konstanten c.

Opgave 90. En funktion er givet ved

f(x) = 6,21*sin(2,21x + 3,22) + 0,88       x ∈ [0,2π]

a) Bestem amplitude, Cyklisk frekvens og periode ( det har jeg gjort således)

Aplitude a = 6,21

Cyklisk frekvens b = 2,21

Svingningens periode T

b = 2π/T

2,21 = 2π/T

Perioden T = 2,21/2π = 2,84

b) Bestem funktionens maksimumvædi

Maksimumværdi = amplitude + d =6,12 + 0,88 = 7,00

c) Bestem funktionens mimimumværdi = 0,88 - 6,21 = -5,24

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2021 af peter lind

Hvad vil du vidde om den ?


Svar #2
09. maj 2021 af ca10

Mit spørgsmål er som det fremgår i starten 

hvad betyder konstanten c og hvordan bestemmer man konstanten c


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. maj 2021 af mathon

c er faseforskydningen.
                                         \small c=\sin^{-1}\left ( \frac{y_0-d}{a} \right )


Svar #4
09. maj 2021 af ca10

Tak for svaret


Skriv et svar til: Den generelle forskrift for en sinuskurve, Vejen til Matematik B2, Opgave 90, Side 99, (Knud Erik Nielsen)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.