Matematik

Løs ligningen med defineret funktion.

14. maj 2021 af Jordbær60 - Niveau: B-niveau

 Jeg ønsker at få hælp, med løs ligningen med defineret funktion.

Vedhæftet fil: løsning med-CAS.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2021 af mathon

                       \small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\&& 0.8x-3=4\\\\&& x=\frac{4+3}{0.8}=8.75\quad \textup{som m\aa \ forkastes}\\\\\\&& x^2-12x+36=4\\\\&& x^2-12x+32=0\\\\&& x=\left\{\begin{array}{lll} 4&\textup{som m\aa \ forkastes}\\ 8 \end{array}\right. \end{array}


Svar #2
15. maj 2021 af Jordbær60

 Hej Mathon

 Kan du forklre, hvordan bliver x=8  ( x^2-12x+32=0)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2021 af ringstedLC

\begin{align*} x &= \frac{-(-12)\pm \sqrt{(-12)^2-4\cdot 1\cdot 32}}{2\cdot 1} \end{align*}


Svar #4
15. maj 2021 af Jordbær60

1000 tak :-)


Skriv et svar til: Løs ligningen med defineret funktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.