Matematik

Bestemmelse af fortjeneste og koordinatsæt

22. maj 2021 af amal8153 - Niveau: A-niveau

Jeg kan ikke finde ud af at sætte billede ind som andet end fil, så spørgsmålene ligger i filen... Håber i kan hjælpe med især opgave b og c

Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. maj 2021 af janhaa

b)

f(0) = 12000


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. maj 2021 af ringstedLC

#0: indenfor 10 min.:

- Åbn den vedhæftede på en ny fane.

- Højreklik i billedet og vælg "Kopiér webadressen til billedet". Luk fanen.

- Klik på "Redigér" ved siden af dit profilnavn.

- Klik på "Indsæt billede" i værktøjslinjen.

- Indsæt (Ctrl+v) i "URL" og justér bredden til maks. 600.

- Klik "OK" og "Gem".


Svar #4
22. maj 2021 af amal8153

#2

b)

f(0) = 12000

Nogen der kan hjælpe mig med c?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. maj 2021 af mathon

                \small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\&& f(0)=12000\\\\ \textbf{c)}\\&& f{\, }'(x)=\frac{26400\cdot \left ( x+1 \right )-\left ( 26400x \right )\cdot 1}{(x+1)^2}-2350\\\\&& f{\, }'(x)=\frac{26400\cdot \left ( x+1 \right )-\left ( 26400x \right )\cdot 1}{(x+1)^2}-2350=0\\\\&& 26400(x+1-x)=2350\cdot (x+1)^2\\\\&& 26400=2350\cdot \left ( x+1 \right )^2\\\\&& 528=47(x+1)^2\\\\&& x=-1\mp\sqrt{\frac{528}{47}}=\left\{\begin{array}{lll} -4.35172&\textup{som m\aa \ forkastes}\\ 2.35172 \end{array}\right.\\\\&& P=(2.35172,24\;997) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. maj 2021 af ringstedLC

Den vandrette tangent i P har hældningen nul. Det vil sige:

\begin{align*} f'(x_P)=0 &= ... \\ x_P &=\;?\Rightarrow P=\bigl(x_P,f(x_P)\bigr) \end{align*}

Tegn grafen for overblik!


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. maj 2021 af mathon

fortegnsvariation
for \small f{\, }'(x)\textup{:}                         +            0             -
\small x-variation:        0___________2.35___________
ekstremum:                                max
monotoni
for \small f(x)\textup{:}                voksende               aftagende


Skriv et svar til: Bestemmelse af fortjeneste og koordinatsæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.