Matematik

Bestem konfidensintervallet

24. maj 2021 af claudia1o11 - Niveau: B-niveau

Hejsa. 

Jeg sidder med en opgave jeg simpelthen ikke kan finde ud af :( Nogen der kan hjælpe med at forklare hvad jeg skal gøre? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2021 af Januar2021 (Slettet)

opgave a

p = 30 / 100 = 0,30 ( 30 % )

antal personer 100

K = 1,96 · √ (( 0,30 · (1-0,30 ) ) / 100 = 0,0898 = 0,09 ( 9 % )

95 % konfidensintervallet bliver da

[ 0.3 - 0,09 ; 0,30 +0,09 ] = [ 0,21 ; 0,39 ] (21 % til 39 %)

Se formel i dette link

under emnet: Konfidensintervaller for binominalfordelinger

https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-a/statistik/konfidensintervaller-og-frihedsgrader/konfidensintervaller


Svar #2
24. maj 2021 af claudia1o11

tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2021 af AMelev

                             
Ad #1 Se din formelsamling side 29 (168).
Ved binomialfordeling skal du iflg. den bruge 2 i stedet for 1.96.


Skriv et svar til: Bestem konfidensintervallet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.