Matematik

Areal og bestem integral

24. maj 2021 af studineM - Niveau: A-niveau

Halløj! Jeg har fået det her spørgsmål, og ved ikke helt hvordan jeg skal gribe det an. Håber der er nogen som kan hjælpe:D


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2021 af janhaa

A=4=\int_{0}^{a/3}(ax-3x^2)dx\\ \\ 4=\frac{a^3}{18}-\frac{a^3}{27}\\ \\a=6


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2021 af AMelev

                                
Brug din formelsamling side 28 (170)

Løs ligningen f(x) = a·x mht. x for at bestemme x-grænserne for området
Hvis a er negativ er arealet af det pågældende område \int_{x_a}^{0}(a\cdot x-f(x))dx og hvis a er positiv, er det \int_{0}^{x_a}(a\cdot x-f(x))dx, hvor xa er løsningen til  f(x) = a·x mht. x.
Altså er det ligningen \left |\int_{0}^{x_a}(a\cdot x-f(x))dx \right | = 4, der skal løses mht. a, og det giver to løsninger.

Vedhæftet fil:Udklip-1.JPG

Svar #3
25. maj 2021 af studineM

Tusind tak! Det giver mening:D


Skriv et svar til: Areal og bestem integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.