Matematik

Bestem halveringstiden

27. maj 2021 af Gullt - Niveau: B-niveau

Har brug for noget hjælp til fremgangsmåden eller et eksempel til at hjælpe mig i gang.

Tak for hjælpen på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2021 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2021 af PeterValberg

Når du skal bestemme halveringstiden, så er der tale om en eksponentiel sammenhæng.
Du kan eventuelt benytte tabellens data og foretage eksponentiel regression for at
finde en forskrift for sammenhængen.
Det er efter modellen:

f(x)=b\cdot a^x

Halveringstiden kan bestemmes som:

T_{0,5}=\frac{\log(0,5)}{\log(a)}=\frac{\ln(0,5)}{\ln(a)}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. maj 2021 af PeterValberg

b) Hvis du har bestem forskriften ved regression,
    kan du i dette spørgsmål bestemme y-værdien)
    til x = 11 (f(11)) ved at indsætte x = 11 i forskriften

c) Løs ligningen f(x) = 0,02

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. maj 2021 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. maj 2021 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Skriv et svar til: Bestem halveringstiden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.