Fysik

kraftmoment og inertimoment fysik

28. maj 2021 af Amalie1234324 - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg er igang med at læse op til eksamen, og jeg kan ikke finde ud af opgave a. Jeg spurgte for flere måneder siden om hjælp til denne opgave, men nået ikke at kigge på den og spørge ind til opgaven.

Til opg a fik jeg følgende svar herfra:

Vi antager, at klovnens masse er 50 kg. Der gælder: T er den resulterende kraft i bevægelsesretningen. Hjulets inertimoment er I = m·R^2. Hjulets periferi er i kontant med vejen, dvs. α = a/R. Man får:

a) T = a·(m+M) = (1,0)·(2,9+50) = 53 N 

    N = g·(m+M) = 9,82·(2,9+50) = 520 N

Mit spg er hvordan er man kommet frem til udtrykket eller formlen for T og N. Jeg har lært at man skal bruge newton 2 lov på hjulet og klovnen, hvor af man får et udtryk m*g-T=m*a for for klovnen og for hjulet T=I*angulære hastighed. Hvordan kommer jeg videre og får udtrykkene i opgavene som jeg skal bruge.?

På forhånd tak

Vedhæftet fil: br.PNG

Skriv et svar til: kraftmoment og inertimoment fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.