Matematik

Opgave om renteformel og annuitetsopsparing

02. juni 2021 af ida50 - Niveau: C-niveau

Heej, jeg er i gang med en opgave om renteformlen & annuitetsopsparing. Er der en der vil være så rar, at tjekke om det er noget forkert? Jeg er især i tvivl om opgave 3. Jeg har vedhæftet en fil


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2021 af mathon

               \small \begin{array}{llllll}& \textup{antal indbetalinger:}&n=\frac{36000}{3000}=12 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. juni 2021 af AMelev

Upload ikke Wordfiler - det kan ikke alle lektiehjælpere læse.
Upload billede eller, hvis opgaven er for lang til det, en pdf-fil.

1. Der indbetales 3000 kr om året, indtil der er indbetalt 36000 kr, jf. #1.Du beregner, hvor mange indbetalinger, der cirka skal være, før der i alt står 36000 kr inkl. renter på kontoen.

2. n er antal indbetalinger, så n = 12, ikke 11.
1. indbetaling på Yesas 0'te fødselsdag så 12'te og sidste indbetaling er på Yrsas 11 års fødselsdag.

3. Umiddelbart efter 12.indbetaling på Yrsas 11 års fødselsdag står der A12 kr. på kontoen.
De står urørt i 10 år til  Yrsas 21 års fødselsdag og trækker renter. Metoden er rigtig, men n og beløb er forkerte.


Skriv et svar til: Opgave om renteformel og annuitetsopsparing

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.