Fysik

Røggas beregning

14. juni 2021 af Mikkeldkdk - Niveau: A-niveau

Hejsa. 

Jeg er ved at udregne røggas mængden for en forbrænding af naturgas. Jeg er faktisk også kommet frem til et resultat, hvor jeg kommer ud i enheden kg/h, men for at kunne sammenligne med et datablad hvor resultaterne er opgviet i nm3/h, altså normal kubikmeter i timen. Jeg er dog lidt i tvivl om hvordan den skal omregnes, fordi jeg har ikke umiddelbart densiteten for røggassen som følge af forbrænding af naturgas. Håber der er en der kan hjælpe. 

Mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2021 af ringstedLC

Hvis du har gassens temperatur og antager, at den kun indeholder vanddamp og CO2, så må densiteten kunne beregnes, når du har masserne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. juni 2021 af mathon

                                                    \small \varrho=\frac{p\cdot M}{R\cdot T}


Skriv et svar til: Røggas beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.