Fysik

Baggrundsstråling, Vejen til fysik B2, Opgave 95, Side 104 (Knud Erik Nielsen og Esper Fogh)

17. juni 2021 af ca10 - Niveau: B-niveau

I Silkeborg er baggrundsstrålingen fra undergrunden 0,21 mSv/år, på Bornholm er den 0,56 mSv/år.

a) Hvor mange ekstra cancertilfælde skal vi forvente, hvis flytter 40000 sikeborgensere til Bornholm og lader dem blive boende der i et år ?. Antag, sammenhængen mellem cancerrisiko og dosisækvivalent er linær.

Mit forsøg 

Risiko i % = 5% / Sv * H  (H er dosisækvivalent )

                 = 5 % / Sv * 5,6 * 10-4 Sv = 0,0028 %

For hver person er der en sandsynlighed på  0,0028 % for at få kræft på grund af bagrundsstrålingen fra undergrunden på Bornholm.

40.000 personer * 0,0028 % = 1,12 personer

I facitlisten side 208 er svaret 0,14 stk

Hvad gør jeg forkert.

På forhånd tak


Skriv et svar til: Baggrundsstråling, Vejen til fysik B2, Opgave 95, Side 104 (Knud Erik Nielsen og Esper Fogh)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.