Matematik

Køb af en Elscooter

22. juni 2021 af Flamesman - Niveau: 9. klasse

Isabell beslutter sig for at købe den grønne elscooter til 12348 på afbetaling. Hun skal ud over prisen betale et engangsgebyr på 399 kr og et månedligt gebyr på 33 kr. Isabell skal aftale med forretningen hvor lang tid hun vil bruge på afbetalingen. Hun skal ikke betale renter.

Isabell skal betale det samme beløb hver måned i den periode, hun betaler af på elscooteren.

1.4)

Hvor få måneder kan Isabell nøjes med at bruge på at betale elscooteren hvis hun kan betale 400 kr om måneden ud over engangsgebyret?

Jeg ved godt at 1.3 var ind i mellem, men alt teksten der er nødvendigt for at løse 1.4 er her.

Ved ikke hvordan jeg skal regne det ud.

Tak!!! :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
22. juni 2021 af mathon

                                     \small \begin{array}{llllll} \begin{array}{cccc} \textup{i alt}&=&\textup{i alt}\\ x\cdot 400&=&12348+399+x\cdot 33 \end{array} \end{array}


Svar #2
22. juni 2021 af Flamesman

#1

                                     \small \begin{array}{llllll} \begin{array}{cccc} \textup{i alt}&=&\textup{i alt}\\ x\cdot 400&=&12348+399+x\cdot 33 \end{array} \end{array}

Hej, Mathon! Hvorfor har du skrevet det op sådan der?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. juni 2021 af mathon

                        \small \small \begin{array}{llllllll}&& \begin{array}{cccc} \textbf{indbetaling }x\textbf{ gange}&&\textbf{bel\o b at betale}\\ x\cdot 400&=&\underset{\textup{k\o b}}{\underbrace{12348}}+\underset{\textup{engangsbel\o b}}{\underbrace{399}}+\underset{\textup{antal gange 33 kr}}{\underbrace{x\cdot 33}} \end{array}\\\\&& 400x=12348+399+33x\\\\&& \left ( 400-33 \right )x=12747\\\\&& 367x=12747\\\\&& x=\left \lceil \frac{12747}{367} \right \rceil=35 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. juni 2021 af AngelOneOne

#3 - Skal beregningen ikke være uden de 399,- i engangsbeløb, da der står at hun kan betale 400,- om måneden udover de 399,-? Så må vi vel antage at hun betaler de 399,- inden hun begynder at afdrage.

Hvis første ydelse er engangsgebyret plus afdraget, skal der vel så tages højde for, at første ydelse er 799,- og ikke 400?

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. marts 2022 af mig24

jeg forstår ikke helt hvor er opgave 1.3 henne?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. marts 2022 af mathon

Korrektion:
 

                 \small \begin{array}{llllllll}&& \begin{array}{cccc} \textbf{indbetaling }x\textbf{ gange}&&\textbf{bel\o b at betale}\\ x\cdot 400&=&\underset{\textup{k\o b}}{\underbrace{12348}}+\underset{\textup{antal gange 33 kr}}{\underbrace{x\cdot 33}} \end{array} \\\\&& 367x=12348\\\\&& x=\left \lceil \frac{12348}{367} \right \rceil=34 \end{array}
                     


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. november 2023 af Ana1426

ge


Skriv et svar til: Køb af en Elscooter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.