Matematik

Hvor længe varer det fra udløsningen, til personen lander?

26. juni 2021 af 1234vedikke - Niveau: B-niveau

Jeg har svært ved opgave b.

Skal jeg løse ligningen h(x)=0?

Hvis ja, kan I så hjælpe med det. Hvis nej, hvad skal jeg så gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. juni 2021 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. juni 2021 af ringstedLC

Ja, dog h(t). Brug CAS.


Svar #3
27. juni 2021 af 1234vedikke

Upsi, selvfølgelig er det h(t) - tak for hjælpen! Men er der nogen, der kan skrive mellemregningerne? Jeg har forsøgt at isolere t i hånden, men det er længde siden, at jeg har løst så 'svære' ligninger uden CAS, så jeg går i stå dér hvor man skal tage logaritmen ... Tak på forhånd

Brugbart svar (1)

Svar #4
27. juni 2021 af mathon

\begin{array}{lllllllll}&&&\qquad \qquad \textbf{Spring fra flyvemaskine}\\\\ \small \textbf{2)}\\&&& \textup{kan ikke l\o ses i h\aa nden}\\\\&&& h(t)=200-6.0\cdot t+27.5\cdot \left (e^{-1.6\cdot t}-1\right )\\\\&&& \textup{solve}\left (0=200-6.0\cdot t+27.5\cdot \left (e^{-1.6\cdot t}-1\right ),t \right ) \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. juni 2021 af MountAthos

Til # 3

lad ( e-1.6·t -1 ) være -1 , så skal du løse

0 = 200 - 6.0 · t + 27.5 · ( -1 )

6 · t = 172.5

t =  


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. juni 2021 af mathon

\begin{array}{lllllllll} \small \textbf{c)}\\&&& v(t)&= \frac{\mathrm{d} h}{\mathrm{d} t}= 0-6.0+27.5\cdot e^{-1.6\cdot t}\cdot (-1.6)=\\\\&&&& -44\cdot e^{-1.6\cdot t}-6.0\\\\\\&&& v(2.0)&=-44\cdot e^{-1.6\cdot 2.0}-6.0=-7.79\;\;\left (\frac{m}{s} \right )=-28.04\;\frac{km}{h} \end{array}


Skriv et svar til: Hvor længe varer det fra udløsningen, til personen lander?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.