Matematik

ligning gåde

06. august 2021 af shain - Niveau: C-niveau
Skal opstille en ligning i forhold alder til deling af overskud. Har siddet i flere timer nu. Er der en der kan hjælpe mig på vej

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. august 2021 af MountAthos

Beregn hvor mange penge de får per år i alder

2538200 kr / ( 39+42+59 ) år = 18130 kr / år

Så ligningen for fordelingen bliver y = 18130 · x , hvor x er alderen i år 

Så nu kan du beregne hvor mange penge den enkelte person får


Svar #2
06. august 2021 af shain

Tak, hvad er y værdien når jeg skal beregne hvor mange penge de får?

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. august 2021 af MountAthos

#2 Tak, hvad er y værdien når jeg skal beregne hvor mange penge de får?

               Personen på 39 år får 

               y = 18130 · x

               y = 18130 · 39

               y = 707070 kr


Svar #4
06. august 2021 af shain

Aha okay nu jeg med tusind tak

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. august 2021 af SuneChr

# 0    Overskrift:     Opgaven er en forholdsregnings-opgave og ikke en gåde som sådan.

Vil de tre søskende alle have fordel af, at overskuddet først fordeles, når alle tre hver er blevet ét år ældre?


Skriv et svar til: ligning gåde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.