Matematik

ligning

11. august 2021 af shain - Niveau: 10. klasse
Jeg vedhæfter opgaven med billede

Jeg skal opstille en ligning.

Er der en korrekt opstilling 3,5x= 182mø ?

Eller er det sådan 3,5x*15= 182 ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. august 2021 af mathon


Svar #2
11. august 2021 af shain

3,5x+7x=182 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. august 2021 af mathon

                    \begin{array}{l|c|c|c} \textup{Indk\o b}&\textup{\o l}&\textup{sodavand}&\textup{i alt}\\\hline&&\\ &15\cdot 7&x\cdot 3.50&15\cdot 7+x\cdot 3.50=182 \end{array}\\\\\\\\ \begin{array}{llllllllllll}&&\textup{ligning:}&&&& 3.5x+105=182\\\\&&&&&& 3.5x=287\textup{ ...} \end{array}


Svar #4
11. august 2021 af shain

x er mængden tak for det

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. august 2021 af mathon

korrektion:

                    \begin{array}{l|c|c|c} \textup{Indk\o b}&\textup{\o l}&\textup{sodavand}&\textup{i alt}\\\hline&&\\ &15\cdot 7&x\cdot 3.50&15\cdot 7+x\cdot 3.50=182 \end{array}\\\\\\\\ \begin{array}{llllllllllll}&&\textup{ligning:}&&&& 3.5x+105=182\\\\&&&&&& 3.5x=77\textup{ ...} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. august 2021 af Eksperimentalfysikeren

Prøv at se på en opgave næsten som den, du har her:

Du skal købe 15 øl á 7,00 kr og 10 vand á 3,50kr. Hvor meget koster det? Det koster 15*7,00kr + 10*3,50kr. = 140kr

I den opgave, du har, skal du stille det samme regnestykke op med den lille forskel, at du ikke kender antallet af vand. Det sted, hvor du mangler et tal, skriver du x. I stedet for de 140kr skriver du opgavens tal 182kr. Så har du:

15*7,00kr + x*3,50kr = 182,00kr.

Det giver:

105,00kr + x*3,50kr = 182,00kr

De 105,00kr trækkes fra på begge sider af lighedstegnet (der er jo øllerne):

x*3,50kr = 182,00kr -  105,00kr = 77,00kr

så der er 77,00kr til vand, hvilket divideres med prisen på 1 vand:

x = 77,00kr/3,50kr = 22


Svar #7
11. august 2021 af shain

Hvor kommer 287 fra er det ikke 77?

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. august 2021 af mathon

  Jo!


Svar #9
11. august 2021 af shain

:) Tak for fyldestgørende svar!

Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.