Kemi

Koncentration

11. august 2021 af Sofia0294 - Niveau: B-niveau

Hej Allesammen, 

Jeg håber nogle kan hjælpe mig med disse tre opgaver, jeg forstår nelig ikke hvordan jeg løser dem. Nogle der kan give mig formlerne?

Vedhæftet fil: hfjfkkf.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. august 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. august 2021 af mathon

\begin{array}{llllll} \textup{a.}\\& \textup{reaktionsforhold:}&HCl:NaOH=1:1\\\\&& c_{HCl}=\frac{0.0476\;L}{0.020\;L}\cdot \left ( 0.100\;M \right )=0.238\;M \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. august 2021 af ringstedLC

Til alle tre opgaver:

- Opstil det afstemte reaktionsskema for titreringen.

- Du har konc. og volumen af NaOH. Beregn mængden af NaOH.

- Det skal passe iflg. skemaet med mængden af HCl, hvor volumenet er oplyst. Konc. af HCl kan da beregnes.

Se eventuelt: https://www.studieportalen.dk/kompendier/kemi/kemiske-reaktioner/aekvivalent


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. august 2021 af mathon

\begin{array}{llllll} \textup{b.}\\& \textup{reaktionsforhold:}&H_2SO_4:KOH=1:2=\frac{1}{2}:1\\\\&& c_{H_2SO_4}=\frac{1}{2}\cdot \frac{0.0421\;L}{0.030\;L}\cdot \left ( 0.200\;M \right )=1.263\cdot 10^{-4}\;M \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. august 2021 af mathon

\begin{array}{llllll} \textup{c.}\\& \textup{reaktionsforhold:}&HNO_3:Ba(OH)_2=2:1\\\\&& c_{HNO_3}=2\cdot \frac{0.0107\;L}{0.025\;L}\cdot \left ( 0.0230\;M \right )=0.0197\;M \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. august 2021 af mathon

            \small \small \small \begin{array}{llllll} \textup{Titrerings}\\\textup{detaljer:}\\&& syre\;+\;base\;\longrightarrow \;salt \;+\;vand\\\\& \textup{reaktionsforhold:}&syre:base=f:\mathbf{{\color{Red} 1}}\\\\\\& \textup{mol-ligning:}&n_{syre}=f\cdot n_{base}\\\\&& V_{syre}\cdot c_{syre}=f\cdot V_{base}\cdot c_{base}\\\\\\&& c_{syre}=f\cdot \frac{V_{base}}{V_{syre}}\cdot c_{base} \end{array}


Skriv et svar til: Koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.