Fysik

bølgelænde beregning

14. august 2021 af Lasse123jo - Niveau: B-niveau

hej. jeg har en opgave hvor jeg skal beregne en bølgelængde af en spektrallinje. jeg kender kun fotonenergien i spektrallinjen og den er 4,098 *10 -19

jeg har overvejet at bruge den her formel: E=(h*c)/lambda, er det rigtigt?

ellers er jeg godt nok på bar bund

er der nogle der kan hjælpe mig?

tusinde tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2021 af Viderekem (Slettet)

Sæt din opgave ind :)


Svar #2
14. august 2021 af Lasse123jo

#1

Sæt din opgave ind :)

jeg tror jeg har vedhæftet et billede af den

Vedhæftet fil:Fysikopgave.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. august 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. august 2021 af mathon

                      \small \small \small \begin{array}{llllll}&& E\cdot \lambda =h\cdot c=1239.84\;eV\cdot nm\\\\&& \lambda =\frac{1239.84\;eV\cdot nm}{E}\\\\&& \lambda =\frac{1239.84\;eV\cdot nm}{2.55777\;eV} \end{array}


Svar #5
14. august 2021 af Lasse123jo

#4

                      \small \begin{array}{llllll}&& E\cdot \lambda =h\cdot c=1239.84\;eV\cdot nm\\\\&& \lambda =\frac{1239.84\;eV\cdot nm}{E} \end{array}

tusinde tak!


Skriv et svar til: bølgelænde beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.