Matematik

Bestem konstanterne b og c

21. august 2021 af LostMatematikElev - Niveau: A-niveau

Hjæælp

Jeg kan ikke finde ud af at bestemme konstanterne b og c.

Jeg har allerede fundet ligningen til tangenten som er y=24x-8

Håber der er nogen der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2021 af peter lind

Bestem punktet P. Derefter kan du finde tangentes ligning af f(x) og sammenlgne med g(x)


Svar #3
21. august 2021 af LostMatematikElev

#2

Bestem punktet P. Derefter kan du finde tangentes ligning af f(x) og sammenlgne med g(x)

Det er det jeg skrev jeg allerede har gjort. Punktet P er P(1, 16), og tangentens ligning er y=24x-8. Jeg forstår ikke hvordan jeg skal sammenligne det med g(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2021 af peter lind

Derved har du jo at hældningen af tangenten er 24 og konstanten er -8. Du kan starte med at finde g'(1)


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. august 2021 af MountAthos

Til # 0

bestemmelse af konstanten b

g (x) = -x2 +b·x +c

g`(x) = -2 · x + b , du ved at når x = 1 er hældningen 24

24 = -2 · 1 + b

26 = b

bestemmelse af konstanten c

g (x) = -x2 +26 x + c , indsæt (x,y) = (1,16)

16 = - (12) + 26 ·1 + c

16 +1 - 26 = c

-9 = c


Svar #6
21. august 2021 af LostMatematikElev

#5

Til # 0

bestemmelse af konstanten b

g (x) = -x2 +b·x +c

g`(x) = -2 · x + b , du ved at når x = 1 er hældningen 24

24 = -2 · 1 + b

26 = b

bestemmelse af konstanten c

g (x) = -x2 +26 x + c , indsæt (x,y) = (1,16)

16 = - (12) + 26 ·1 + c

16 +1 -26 = c

-9 = c

Tak for det!!


Brugbart svar (1)

Svar #7
21. august 2021 af SauIGoodman

Forstod du så det svar du fik serveret? 


Skriv et svar til: Bestem konstanterne b og c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.