Matematik

Reduktion af brøk ved hjælp af kvadratsætninger

25. august 2021 af mariestuart - Niveau: C-niveau

Hej SP!

Jeg skal reducere vedhæftede fil. Jeg kan regne ud, at jeg skal bruge kvadratsætninger, men er dog ikke helt sikker på hvordan, da x jo er opløftet i 3 i stedet for 2. Kan nogle eventuelt forklare yderligere?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2021 af mathon

                     

                                   \small \begin{array}{lllll}x\neq 0\quad \wedge \quad x\neq y \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2021 af mathon

Sæt x uden for parentes i tæller og nævner og se om du genkender kvadratsætninger.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2021 af PeterValberg

\frac{x^3+xy^2+2x^2y}{x^3-xy^2}=\frac{x(x^2+y^2+2xy)}{x(x^2-y^2)}=\frac{x(x+y)(x+y)}{x(x+y)(x-y)}=\frac{x+y}{x-y}

her er det en fordel at kende sine kvadratsætninger, se eventuelt < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2021 af Jeppe1O1 (Slettet)

Slettet

Svar #5
26. august 2021 af mariestuart

Nu giver det mening :) Jeg tror bare, at det var den eksponent i tredje, der drillede mig. Tak for jeres hjælp :)


Skriv et svar til: Reduktion af brøk ved hjælp af kvadratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.