Matematik

Undersøg om x=2 er en løsning til ligningen.

02. september 2021 af HellePlays - Niveau: B-niveau

Undersøg om x=2 er en løsning til ligningen:

4x^2+rod(x^2*5+5)=10x+1

Har selv prøvet at indsætte 2 på x's plads men syntes ikke det går op. Nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2021 af Eksperimentalfysikeren

Prøv at skrive dine udregninnger, så vi kan se dem.


Svar #2
02. september 2021 af HellePlays

Her er min udregning. 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (2)

Svar #3
02. september 2021 af Eksperimentalfysikeren

4x2 er ikke 42*2. Ellers er udregningerne udført rigtigt.


Svar #4
02. september 2021 af HellePlays

Er det fordi at det er x der er i anden og ikke 4? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2021 af Eksperimentalfysikeren

Ja, det er korrekt.


Svar #6
02. september 2021 af HellePlays

Ok, mange tak for hjælpen. :) 


Skriv et svar til: Undersøg om x=2 er en løsning til ligningen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.