Matematik

Ligning

06. september 2021 af ErDårligTilMat - Niveau: A-niveau

skal isolerer x i følgende ligning hvor facit er 73

1,4 = 0,25 * x^0,77

mit forsøg

1,4/0,25=(0,25*x^0,77)/0,25
5,6=x^0,77

0,77 kvadratrod af 5,6 = 0,77 kvadratrod af x^0,77

9,36 = x..... ikke det rigtige facit


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. september 2021 af peter lind

I stedet for kvadraroden skal du tage den 0,77 rod eller opløftet til potensen 1/0,77. Allternativt logaritmen på begge sider af lighedstegnet


Brugbart svar (2)

Svar #2
06. september 2021 af SauIGoodman

Arh, det har jeg svært ved at tro skal give 73. Enten har du skrevet det forkert ind, ellers er facitlisten forkert, for jeg får det samme som dig.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.