Kemi

Teoretisk udbytte

07. september 2021 af BørgeAnders - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hjælpe

Vedhæftet fil: kemi 2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2021 af kajmajsaj

Du skal beregne den molare masse for Fe2O3 og bruge formlen n=m/M til at beregne stofmængden. Stofmængden for 2Fe2O3 bruges til at finde stofmængden for 4Fe, som du skal bruge i formlen m=n*M for at finde massen af det teoretiske udbytte af jern (M(Fe) kan du igen beregne/finde)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2021 af kajmajsaj

M(Fe2O3)=2*55,845+3*15,9994=159,6882 g/mol

m(Fe2O3)=1,00 kg = 1000,00 g

n(Fe2O3)=m/M=1000,00 g/159,6883 g/mol = 6,26 mol

Ved at kigge på koefficienterne 2Fe2O3 + 3C -> 4Fe + 3CO2 kan du se, at stofmængden for Fe er dobbelt så stor som n(Fe2O3), dvs: n(Fe)=6,26 mol * 2 = 12,52 mol. 

M(Fe)=55,845 g/mol

m(Fe)=n*M=12,52 mol * 55,845 g/mol = 699,18 gram 

Det teoretiske udbytte af jern er 699,18 gram


Skriv et svar til: Teoretisk udbytte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.