Fysik

Hjælp til fysisk kemi - gasser

08. september 2021 af Fanansa - Niveau: Universitet/Videregående

Hej!

Jeg ved ikke rigtigt hvordan jeg skal tackle denne opgave. Nogen forslag?

På forhånd tak :D

Vedhæftet fil: Opgave.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. september 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Du kan bruge at 

Vm = M/ρ

hvor M er gassens molmasse.

Dette indsætter du i den givne ligning:

pVm/(RT) = 1 + k*p  <=>

pM/(ρRT) = 1 + k*p  <=>

p/ρ = RT/M + kRT/M*p

Da RT/M og kRT/M er to konstanter (ved en bestemt temperatur), så svarer udtrykket til en lineær funktion ( f(x) = ax + b ). p/ρ er altså en lineær funktion af p.


Svar #2
13. september 2021 af Fanansa

Mange tak for hjælpen (:


Svar #3
14. september 2021 af Fanansa

Lige et spørgsmål mere.

Hvordan kommer du frem til det reducerede udtryk til sidst? Jeg har selv forsøgt mig frem, men jeg kan ikke finde frem til det samme resultat. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. september 2021 af Sveppalyf (Slettet)

pM/(ρRT) = 1 + k*p

Jeg ganger med RT og dividerer med M på begge sider så der kun er p/ρ tilbage på venstresiden:

p/ρ = (RT/M)(1 + k*p)

og så ganger jeg RT/M ind i parentesen:

p/ρ = RT/M + kRT/M * p


Skriv et svar til: Hjælp til fysisk kemi - gasser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.