Matematik

OPGAVE 8.42

08. september 2021 af Sofia0294 - Niveau: B-niveau

Hej Allesammen, er der nogle der kan hjælpe med denne ogpave? jeg sidder fast i den, hvilken formel bruger jeg? tak på forhånd se gerne vedhæftet. 

Vedhæftet fil: 8.42 mat.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2021 af MountAthos

Til # 0

Log4 (5) = Log (5) / Log (4) =

Log(20) = log (20) / Log (4) =


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2021 af MountAthos

Supplering til # 1

Du kan også beregne således

log4 5 = ln 5 / ln 4 =

log4 20 = ln 20 / ln 4 =

ln = naturlige logaritme


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2021 af ringstedLC

#0: Prøv at vise, at du rent faktisk får noget ud den hjælp som du modtager:

Bla. i går:

\begin{align*} \log_4(x) &= \frac{1}{\ln(4)}\cdot \ln(x) \\ \textup{Generelt}: \log_{\,g}(x) &= \frac{1}{\ln(g)}\cdot \ln(x) \end{align*}

#0

Hej Allesammen, er der nogle der kan hjælpe med denne ogpave? jeg sidder fast i den, hvilken formel bruger jeg? tak på forhånd se gerne vedhæftet. 

Så kunne du jo spørge om følgende beregninger var rigtige:

\begin{align*} \log_{\,4}(5) &= \frac{1}{\ln(4)}\cdot \ln(5)=\;? \\ \log_{\,4}(20) &= \frac{1}{\ln(4)}\cdot \ln(20)=\;? \end{align*}


Skriv et svar til: OPGAVE 8.42

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.