Matematik
Arg(z) ved negative a/b værdier
08. september 2021 af
MajaXm
-
Niveau: Universitet/Videregående
Hej,
Hvordan findes argumentet når a eller b er negative?
Kan man så blot regne det ud positivt og sætte minus på resultatet?
Vi bruger formlerne cos=a/abs(z) og sin=b/abs(z)
Og hvordan finder man to værdier?
Vi skal regne det i hovedet, så det er ofte pi/2, pi/3, pi/4 eller andet i den stil
På forhånd tak for hjælpen:))
Hvordan findes argumentet når a eller b er negative?
Kan man så blot regne det ud positivt og sætte minus på resultatet?
Vi bruger formlerne cos=a/abs(z) og sin=b/abs(z)
Og hvordan finder man to værdier?
Vi skal regne det i hovedet, så det er ofte pi/2, pi/3, pi/4 eller andet i den stil
På forhånd tak for hjælpen:))
Svar #1
08. september 2021 af peter lind
adder eller sutrraher π til resultatet
Brug at sin(v) = sin(π-v)
cos(v) = cos(-v)
Skriv et svar til: Arg(z) ved negative a/b værdier
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
