Kemi

Varme

10. september 2021 af unicorn66 - Niveau: A-niveau

Ethen (C2H4) reagerer med dihydrogen og danner ethan (C2H6). Hvis der afgives 137 kJ per mol C2H4 der reagerer, hvor meget varme afgives når 15,0 kg C2H6 dannes? M(C2H6) = 30,07 g/mol


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllllllll}&& C_2H_4\;_{\textit{(g)}}\;+\;H_2\;_{\textit{(g)}}\;\longrightarrow\; C_2H_6\;_{\textit{(g)}}\\ \textup{molmasser:}&&28.05\;g\; \; \; \; 2.02\;g\; \; \; \; \; \; \; \; \; \; 30.07\;g\\ \textup{aktuelle masser:}&&\quad \, \, x \qquad \qquad \qquad \qquad \, \, \, 15000\;g \\\\ \textup{forholdsberegning:}\\&& \frac{x}{28.05\;g}=\frac{15000}{30.07}\\\\&& x=\frac{15000}{30.07}\cdot \left ( 28.05\;g \right )\\\\ \textup{antal mol }C_2H_4\textup{:}&&n_{c_2H_4}=\frac{\frac{15000}{30.07}\cdot \left ( 28.05\;g \right )}{28.05\;\frac{g}{mol}}=498.84\;mol\\\\ \textup{varmeafgivelse:}&&Q=\left ( 498.84\;mol \right )\cdot \left ( 137\;\frac{kJ}{mol} \right )=68341.1\;kJ=68.34\;MJ \end{array}


Skriv et svar til: Varme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.