Matematik

Find vinklen mellem linjerne...

14. september 2021 af Guleroden1 - Niveau: B-niveau

Hvad gør jeg her? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2021 af PeterValberg

Se video nr. 11 på denne videoliste < LINK > idet du benytter de to linjers retningsvektorer

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
14. september 2021 af Guleroden1

Så får man cos(v), men hvad hvis den ikke er spids? (under 90 grader)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2021 af PeterValberg

Så må du trække den spidse vinkel fra 180º

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2021 af mathon

                \begin{array}{lllll}&& v_{spids}=\cos^{-1}\left ( \frac{\left | \textup{dotP}\left ( \begin{bmatrix} 4\\-1 \end{bmatrix}, \begin{bmatrix} -2\\0 \end{bmatrix}\right ) \right |}{\textup{norm}\left ( \begin{bmatrix} 4\\-1 \end{bmatrix} \right )\cdot \textup{norm}\left ( \begin{bmatrix} -2\\0 \end{bmatrix} \right )} \right ) \end{array}


Svar #5
14. september 2021 af Guleroden1

#4

                \begin{array}{lllll}&& v_{spids}=\cos^{-1}\left ( \frac{\left | \textup{dotP}\left ( \begin{bmatrix} 4\\-1 \end{bmatrix}, \begin{bmatrix} -2\\0 \end{bmatrix}\right ) \right |}{\textup{norm}\left ( \begin{bmatrix} 4\\-1 \end{bmatrix} \right )\cdot \textup{norm}\left ( \begin{bmatrix} -2\\0 \end{bmatrix} \right )} \right ) \end{array}

Hvorfor cos invers?


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2021 af mathon

#3
           
Så må du trække den stumpe vinkel fra 180º


Svar #7
14. september 2021 af Guleroden1

Okay, men hvorfor cos^-1 

 

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. september 2021 af mathon

#7

     Når du har cos til vinklen,
     hvordan finder du så vinklen?


Skriv et svar til: Find vinklen mellem linjerne...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.