Matematik

Hvordan finder jeg hældningstallet?

15. september 2021 af Nonamee - Niveau: 10. klasse
Jeg har en graf som går fra højre side af y-aksen også op til venstre side af y-aksen (håber i forstår).
Hvordan finder jeg så hældningstallet ved at gå til højre?

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2021 af Anders521

#0 Gerne vedhæft et billede af grafen.


Svar #2
15. september 2021 af Nonamee

Det er g(x)

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2021 af Anders521

#1 Ud fra forskriften er a = -3. Ud grafen vil du få samme svar. Prøv at starte i punktet (0,2), hvis du går 1 enhed til højre og 3 enheder, vil du ramme grafen for g.


Svar #4
15. september 2021 af Nonamee

Er svaret for g så -1?
Jeg skal også lige spørge om hældningstallet for h så er 4

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2021 af Anders521

#4

... for g er a = -3; y-værdien aftager med -3.                                                                                                            For h er a = 1; y-værdien vokser med 1.


Skriv et svar til: Hvordan finder jeg hældningstallet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.