Kemi

Kemi A - Betragt reaktionen for fremstilling af ammoniak

16. september 2021 af dinfar19 - Niveau: A-niveau

Hej

jeg har virkelig svært ved denne opgave, og er i håb om nogen som kan hjælpe mig? gerne med mellemregninger og lidt forklaring på. 

Tusind tak på forhånd!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2021 af mathon


Svar #2
17. september 2021 af dinfar19

#1

??


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&& \Delta {G_m}^{\Theta }=&2\cdot {G_m}^\Theta\left (NH_3 \right ) - \left ( {G_m}^\Theta\left (N_2 \right )+3\cdot{G_m}^\Theta\left (H_2 \right ) \right )=\\\\&&& 2\cdot \left ( -16.5\;\frac{kJ}{mol} \right )-\left ( 0+0 \right )=-33\;\frac{kJ}{mol}\\\\\\&& G_m=&{G_m}^\Theta +R\cdot T\cdot \ln(p)\\& \textup{ved standard-}\\& \textup{betingelser:}&G_m=&{G_m}^\Theta +R\cdot T\cdot \ln(1)={G_m}^\Theta=-33\; \frac{kJ}{mol} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\&\textup{Da }\Delta G<0&\textup{ved begge temperaturer, vil reaktionen kunne forl\o be spontant.}\end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{c)}\\&& \Delta {G_m}=& \Delta {G_m}^\Theta +R\cdot T\cdot \ln\left ( \frac{\left (p_{NH_3} \right )^2}{p_{N_2}\cdot \left ( p_{H_2} \right )^3} \right )=\\\\&&&\left ( -33\;\frac{kJ}{mol} \right )+ \left ( 0.00831\;\frac{kJ}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( (273.15+400)\;K \right )\cdot \ln\left ( \frac{\left (1.5\;bar \right )^2}{\left ( 8.6\;bar \right )\cdot \left ( 10.2\;bar \right )^3} \right )=\\\\&&& -79.47\;\frac{kJ}{mol}\\\\&& \textup{Da }\Delta G<0&\textup{vil reaktionen kunne forl\o be spontant.} \end{array}


Svar #6
17. september 2021 af dinfar19

#3

\small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&& \Delta {G_m}^{\Theta }=&2\cdot {G_m}^\Theta\left (NH_3 \right ) - \left ( {G_m}^\Theta\left (N_2 \right )+3\cdot{G_m}^\Theta\left (H_2 \right ) \right )=\\\\&&& 2\cdot \left ( -16.5\;\frac{kJ}{mol} \right )-\left ( 0+0 \right )=-33\;\frac{kJ}{mol}\\\\\\&& G_m=&{G_m}^\Theta +R\cdot T\cdot \ln(p)\\& \textup{ved standard-}\\& \textup{betingelser:}&G_m=&{G_m}^\Theta +R\cdot T\cdot \ln(1)={G_m}^\Theta=-33\; \frac{kJ}{mol} \end{array}

men hvordan regner man det med 400 grader?


Skriv et svar til: Kemi A - Betragt reaktionen for fremstilling af ammoniak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.