Matematik

Udregn OA + OB

18. september 2021 af Guleroden1 - Niveau: B-niveau

Hvordan Finder jeg O, når jeg kender A og B?

Jeg ved godt man minusser slutvektoren med startvektoren, men

så finder jeg jo kun AB og BA?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2021 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

btw:
man "minusser" ikke, man kan:

• Subtrahere
• Bestemme forskellen
• Trække fra
• Bestemme differensen

MEN man "minusser" IKKE
se eventuelt < LINK > omkring 1 minut 56 sekunder

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2021 af PeterValberg

A(0, -9)
B(9, -6)

\overrightarrow{BA}=\overrightarrow{OA}-\overrightarrow{OB}=\binom{0}{-9}-\binom{9}{-6}=\binom{0-9}{9-(-6)}=\binom{-9}{-3}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2021 af Soeffi

#1...man "minusser" ikke...

Man siger rent faktisk "plusse" og "minusse" i folkeskolen: Se evt. https://www.youtube.com/watch?v=y8gi6AWu8Pw&t=99s


Svar #4
18. september 2021 af Guleroden1

#2

A(0, -9)
B(9, -6)

\overrightarrow{BA}=\overrightarrow{OA}-\overrightarrow{OB}=\binom{0}{-9}-\binom{9}{-6}=\binom{0-9}{9-(-6)}=\binom{-9}{-3}

Hvordan kan du bruge OA og OB når du ikke kender O?


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. september 2021 af PeterValberg

O er koordinatsystemet origo...
Hvilket er velkendt O(0,0)
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
18. september 2021 af Guleroden1

#5 O er koordinatsystemet origo...
Hvilket er velkendt O(0,0)

Svaret er da -9,3? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. september 2021 af PeterValberg

Der er en lille fortegnsfejl ,(næstsidste led, hvor jeg glemmer et minus foran y-koordinaten) i mellemregninger er i #2, men resulteret er korrekt
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. september 2021 af Capion1

# 3
Det gør det ikke mere rigtigt, at børn og unge siger det, og at lærerne ikke er voksne nok til at rette dem.


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. september 2021 af Soeffi

#8.

Læg venligst mærke til, at eleverne lærer at sige det. Det er ikke (som du åbenbart tror) sådan, at de lærer noget andet og derefter begår en fejl!


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. september 2021 af PeterValberg

#3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #11
19. september 2021 af SuneChr

Hej Peter.

Jeg tolker # 10 som læreren, der overfor klassen, der skulle være kommet videre i sprogudviklingen, slår fast, at vi ikke længere siger "plusse/minusse" men benytter den autoriserede terminologi.
Er det sådan? Hvis det er, er jeg helt enig i # 1's bemærkning.
Jeg kan heller ikke have, at det skal hedde "integrale". Det hedder det ikke og skal ikke hedde.
Jeg kan heller ikke have, at et enligt stående argument i cos, sin, log, ln, ... skal indkapsles i en parentes.
Parentesen hører naturligvis til, hvor argumentet er en flerleddet størrelse og/eller et produkt, så enhver
fejltolkning kan udelukkes. Nogle hævder så, at et elektronisk regneprogram kræver denne argument-
parentes, ja, men klar skrift skal ikke være programmeringsskrift.
Ja, det er af den gamle skole, der taler.   


Skriv et svar til: Udregn OA + OB

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.