Matematik

Ligninger

20. september 2021 af ErDårligTilMat - Niveau: A-niveau

To vandhaver er forbundet til et kar. Når vandhane 1 er åben, løber der 61 L vand i kar I og 54 II vand i kar 2 pr. minut; når vandhave 2 er åben, løber der 49 L vand i kar I og 78 L vand i kar II pr. minut.

Vi lader vandhane 1 og 2 være åbne i hhv. 2 og 3 minutter. Hvor meget vand er der så løbet i hvert af karrene?

Hvordan udregner man det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2021 af janhaa

kar 1:

V1 = (61*2+ 49*3) L  = 269 L

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Kar 2:

V2 = (54*2 + 78*3) L = 342 L


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2021 af ringstedLC

To vandhaner er forbundet til to kar. Opstil to funktioner, der angiver karrernes indhold:

\begin{align*} k_1(x,y) &= k_1(x)+k_1(y) \\ &= 61x+49y \\k_1(2,3) &= \;? \\ k_2(x,y) &= ... \\ k_2(2,3) &= \;? \end{align*}


Svar #3
21. september 2021 af ErDårligTilMat

Tak så der bliver hhv. 269 L i kar vand og 342 L vand i kar II


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2021 af mathon

         \small \begin{array}{lllllll} \begin{array}{|l|c|c|c|}\hline&&&\\ &\textup{Hane}_1&\textup{Hane}_2&\textup{summeret volumen}\\&&&\\\hline&&&\\ \textup{Kar}_1&(2\;min)\cdot \left ( 61\;\frac{L}{min} \right )&\left ( 3\;min \right )\cdot \left ( 49\;\frac{L}{min} \right )&(122+147)\;L=269\;L \\&&&\\\hline&&&\\ \textup{Kar}_2&(2\;min)\cdot \left ( 54\;\frac{L}{min} \right )&(3\;min)\cdot \left ( 78\;\frac{L}{min} \right )&(108+234)\;L=342\;L\\&&&\\\hline \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.