Kemi

Ligevægt

22. september 2021 af kitkatvegan - Niveau: Universitet/Videregående

HAR BRUG FOR HJÆLP!
N2O4 er i ligevægt med NO2:
N2O4 (l) ? 2 NO2 (g)


a) Beregn ligevægtskonstanten ved T = 298 K for ovenstående reaktion ved brug af data fra Tabel 3.1 i bogen (R = 8.3145 J/mol*K).


b) 5.0 g N2O4 (l) tilføjes til en lufttom beholder med et volumen på 1.0 L. Beregn trykket i beholderen når der er indtrådt ligevægt (antag at volumen der optages af N2O4 (l) kan ignoreres).

c) Hvorfor er informationen om 5.0 g N2O4 nødvendig for at kunne svare på spørgsmålet i b) (hint: betragt NO2 som en ideal gas, R = 0.0821 L * atm * mol_1 * K_1)?


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2021 af janhaa

N_2O_4 <=> 2NO_2


Svar #3
23. september 2021 af kitkatvegan

Nogen der kan hjælpe mig med c)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2021 af janhaa

#3

Nogen der kan hjælpe mig med c)?

fordi 5 g er start masse på reactant


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2021 af janhaa

Kp har du beregna i a)

K_p=\frac{(2x)^2}{\frac{5}{M}-x}


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2021 af Nanna34

#5
Kp har du beregna i a)
men skal man ikke antage at P(N2O4) er konstant dvs.=1?
K=x^2
K er udregnet fra a?

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. september 2021 af Nanna34

#4
#3

Nogen der kan hjælpe mig med c)?

fordi 5 g er start masse på reactant

kan man beregne massen af N2O4 og sammenligne den med 5 g ?


Skriv et svar til: Ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.