Matematik

Bevis ligningen f(x)=0 ikke har løsninger i (0,pi)

23. september 2021 af louisesørensen2 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej derude,

Jeg sidder og sveder over følgende opgave (SE VEDHÆFTEDE (den omtalte opgave er markeret med blå marker)

Jeg har læst om både Rolles Teorem og Middelværdisætningen, men jeg kan simpelthen ikke koble dem fast på delopgaven.

Da begge disse udtaler sig som en tangenthældning som er lig sekanthældningen, og ikke noget med rødder.

Håber nogen kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2021 af KaspermedK

jeg har en opgave der ligner din og jeg tror du skal bruge en kombination af resultaterne fra (a) og (b) og skæringssætningen.


Svar #2
23. september 2021 af louisesørensen2

Tak Kasper. Jeg prøver mig frem.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2021 af janhaa

c)

f(x) er stigende i intervellet: 

0 < x < \pi


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2021 af janhaa

c)

f(1,1\pi)<0\\ \\f(1,9\pi)>0\\

da finnes en x_o slik at f(x_o) = 0 

for

f(1,1\pi)<f(x_o) < f(1,9\pi)


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2021 af gavs (Slettet)

Hvordan bestemmes dette x eksakt?


Skriv et svar til: Bevis ligningen f(x)=0 ikke har løsninger i (0,pi)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.