Matematik

Vektor ortogonal

23. september 2021 af Kedde3 - Niveau: B-niveau

Jeg ved at hvis a og b er = 0 så er de paralelle, og hvis a prikket med b er = 0 så er de ortogonale. men er ikke sikker på hvordan man skal opstille ligningen for det.

Vedhæftet fil: vektorererer.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
23. september 2021 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. september 2021 af SuneChr

vektorererer.PNG
a)  a^b = 0  ⇔  a || b
b)  a b = 0  ⇔  ab

Find i lærebogen eller i formelsamlingen hvordan man beregner det skalære produkt af to vektorer,
samt hvordan man beregner en vektors tværvektor.
Det er elementært stof.


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. september 2021 af peter lind

Jeg ved ikke helt, hvad du er i tvivl om.

Du skal bare udregne for eks. a•b og sætte den dermed fremkomne ligning = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2021 af mathon

                 \small \begin{array}{lllll} \textbf{a)}\\& \textup{solve}\left ( \textup{det}\left ( \begin{bmatrix} 6&-3\\ t&10 \end{bmatrix} \right )=0,t \right )\\\\\\ \textbf{b)}\\& \textup{solve}\left (\textup{dotP}\left ( \begin{bmatrix} 6\\ t \end{bmatrix},\begin{bmatrix} -3\\10 \end{bmatrix} \right )=0,t\right) \end{array}


Skriv et svar til: Vektor ortogonal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.