Matematik

Algebraiske udtryk

24. september 2021 af bobtob - Niveau: 9. klasse

Jeg har fået denne opgave af min lærer:

36a⋅(7b/4ab)

Parentesen er i virkeligeheden en brøk, men det kunne jeg ikke skrive her.

Jeg skal reducere den mest muligt, og jeg vil ikke kun have svaret men også en forklaring på det.

På forhånd tak
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2021 af janhaa

9*7=63

easy...

36a*\frac{7b}{4ab}=\frac{36}{4}*7=9*7=63


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2021 af ringstedLC

#0: Om brug af parenteser:

\begin{align*} 36a\cdot \bigl(7b/4ab\bigr)=36\cdot a\cdot 7\cdot b/4\cdot a\cdot b=36a\cdot 7\cdot \tfrac{b}{4}\cdot ab &= \frac{36a\cdot 7b\cdot ab}{4}=63a^2b^2 \\ 36a\cdot 7b/\bigl(4ab\bigr)=36\cdot a\cdot 7\cdot \frac{b}{4\cdot a\cdot b} &= \frac{36a\cdot 7b}{4ab}=63 \end{align*}

Parentesen skal angive, hvad der skal beregnes først/stå i nævneren.


Skriv et svar til: Algebraiske udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.