Matematik

bestem forskiften

25. september 2021 af rasmus2525 - Niveau: A-niveau

Der er givet to punkter A( -2, 1) og B( 6,4) . Grafen for l går gennem de to punkter.

a) Bestem forskriften for den lineære funktion l.

b) Bestem skæringspunkterne mellem grafen for l og koordinatakserne.  

A) skal jeg så bruge y1 y2 og x1 x2, så den hedder 6/4 og -2/1 = 4/3 eller har jeg gjort det forkert, nogle der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2021 af mathon

                             \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|}\hline &&&&\\ x_1&x_2&y_1&y_2&y=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\cdot (x-x_1)+y_1\\&&&&\\\hline&&&&\\-2&6&1&4&\\&&&&\\\hline \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2021 af Anders521

#0 

a) Sæt  x1 = -2, y1 = 1, x2 = 6 og y2 = 4 i formlen for hældningen. Du kan i stedet vælge x1 = 6, y1 = 4, x2 = -2 og y2 = 1. Resultatet vil være det samme. Regnestykket i andet tilfælde er                                                                                                                   a = (1 -4)/(-2 - 6) = ...                                                                                   Når a er bestemt kan du bestemme konstantleddet b.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2021 af mathon

                             \small \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|}\hline &&&&\\ x_1&x_2&y_1&y_2&y=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\cdot (x-x_1)+y_1\\&&&&\\\hline&&&&\\-2&6&1&4&y=\frac{3}{8}\cdot (x+2)+1\\&&&&\\\hline&&&&\\&&&&y=\frac{3}{8}x+\frac{7}{4}\\&&&&\\\hline \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2021 af ringstedLC

a)

\begin{align*} A:(-2,1) &= (x_1,y_1)\;,\;B:(6,4)=(x_2,y_2) \\ a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1} \;&{\color{Red} \neq }\;\frac{6-2}{4-1}=\frac{4}{3} \\a &= \;? \\\\ l(x) &= a\cdot x+b \\ l(x_2)=y_2 &= a\cdot x_2+b \\ b &= y_2-a\cdot x_2\\l(x) &= ... \end{align*}

b)

\begin{align*} x\textup{-akse}:y &= 0 \\ l(x)=0 &= ... \\ x &= \;?\Rightarrow S_x:(?,0) \\ y\textup{-akse}:x &= 0 \\ l(x)=y &= a\cdot 0+b \\y &= b\Rightarrow S_y:(0,b) \end{align*}


Skriv et svar til: bestem forskiften

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.