Matematik

Find stamdunktionen

27. september 2021 af rsk45sag - Niveau: A-niveau

Hej, kan nogen hjælpe med denne opgave:'

Bestem uden hjælpemidler den stamfunktion til funktionen

f(x) = e-4x

hvis graf går igennem punktet ( 0 , 3/4 )


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll}&& F(x)=y=-\frac{1}{4}\cdot e^{-4x}+k\\\\&& F(0)=-\frac{1}{4}\cdot e^{-4\cdot 0}+k=\frac{3}{4}\\\\&& -\frac{1}{4}+k=\frac{3}{4}\\\\&& k=1\\& \textup{stamfunktionen:}\\&& F(x)=-\frac{1}{4}\cdot e^{-4x}+1 \end{array}


Skriv et svar til: Find stamdunktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.