Matematik

Hvordan løser jeg denne ulighed?

30. september 2021 af lillen82 - Niveau: C-niveau

Hej alle.

jeg er på bar bund med denne ulighed. Det der forvirre mig er dobbelt x`erne :-) skal de sættes op som x i anden?

den lyder sådan xx + 4 - 2(2xx + 5 )< 6(2 - xx)

hjælp :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2021 af PeterValberg

mener du:

x^2+4-2(2x^2+5)<6(2-x^2)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. september 2021 af PeterValberg

Start med at reducere uligheden:

x^2+4-2(2x^2+5)<6(2-x^2)

x^2+4-4x^2-10<12-6x^2

-3x^2-6<12-6x^2

3x^2-18<0

løs som almindelig andengradsligning,
løsningen på uligheden er intervallet mellem
de fundne rødder (selve rødderne undtaget)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
30. september 2021 af lillen82

#2

Start med at reducere uligheden:

x^2+4-2(2x^2+5)<6(2-x^2)

x^2+4-4x^2-10<12-6x^2

-3x^2-6<12-6x^2

3x^2-18<0

løs som almindelig andengradsligning,
løsningen på uligheden er intervallet mellem
de fundne rødder (selve rødderne undtaget)

det giver mening ! :-) så var det i anden xèt skulle stå. så er finale spørgsmålet, skal der findes en beregning for hvad x i anden er? eller er svaret den nederste linje?


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. september 2021 af mathon

                               \small \small \begin{array}{llll} 3x^2-18<0\\\\ x^2-6<0\\\\ x^2<6\\\\ \left | x \right |<\sqrt{6}\\\\ -\sqrt{6}<x<\sqrt{6} \end{array}


Svar #5
30. september 2021 af lillen82

#2

Start med at reducere uligheden:

x^2+4-2(2x^2+5)<6(2-x^2)

x^2+4-4x^2-10<12-6x^2

-3x^2-6<12-6x^2

3x^2-18<0

løs som almindelig andengradsligning,
løsningen på uligheden er intervallet mellem
de fundne rødder (selve rødderne undtaget)

det giver mening ! :-) så var det i anden xèt skulle stå. så er finale spørgsmålet, skal der findes en beregning for hvad x i anden er? eller er svaret den nederste linje?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. september 2021 af PeterValberg

se #4

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hvordan løser jeg denne ulighed?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.