Kemi

Kemi termodynamik

01. oktober 2021 af MSN17 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Jeg har brug for hjælp til at vise at for ideale gasser gælder

C_{p}=C_{V}+nR

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2021 af mathon

Der gælder nu
                            \small C_p=C_v+R


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2021 af mathon

              \small \small \begin{array}{llllll} \textup{alment:}\\&& \mathrm{d}Q=n\cdot C_v\cdot \mathrm{d}T+p\cdot \mathrm{d}V\\\\ \textup{ved \textbf{konstant}}\\ \textup{tryk:}\\&& n\cdot C_p\cdot \mathrm{d}T=n\cdot C_v\cdot \mathrm{d}T+p\cdot \mathrm{d}V\\\\ \textup{for ideal gas}\\\textup{ved konstant tryk:}\\&& p\cdot \frac{\mathrm{d}V }{\mathrm{d} T}=n\cdot R\Leftrightarrow p\cdot \mathrm{d}V=n\cdot R\cdot \mathrm{d}T\\\\ \textup{hvoraf:}\\&& n\cdot C_p\cdot \mathrm{d}T=n\cdot C_v\cdot \mathrm{d}T+n\cdot R\cdot \mathrm{d}T\\\\&& C_p=C_v+R \end{array}


Skriv et svar til: Kemi termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.