Kemi

trykket

01. oktober 2021 af Nanna34 - Niveau: Universitet/Videregående

er det  den rigtig formel?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. oktober 2021 af mathon

                 \small \begin{array}{llllll}&& G^\Theta_{vap} = H^\Theta_{vap}-T\cdot S^\Theta_{vap}\\\\&& G^\Theta_{vap}=22000\;\frac{J}{mol}-\left ( 298\;K \right )\cdot \left ( 82\;\frac{J}{mol\cdot K} \right )=-2436\;\frac{J}{mol}\\\\&& R\cdot T\cdot \ln(p_{butan})=-G^\Theta_{vap} =2436\;\frac{J}{mol}\\\\&& \ln(p_{butan})=\frac{2436\;\frac{J}{mol}}{\left (8.3145\;\frac{J}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( 298\;K \right )}=0.983162\\\\&& p_{butan}=e^{0.983162}=2.673\;Pa \end{array}


Svar #3
01. oktober 2021 af Nanna34

#2

                 \small \begin{array}{llllll}&& G^\Theta_{vap} = H^\Theta_{vap}-T\cdot S^\Theta_{vap}\\\\&& G^\Theta_{vap}=22000\;\frac{J}{mol}-\left ( 298\;K \right )\cdot \left ( 82\;\frac{J}{mol\cdot K} \right )=-2436\;\frac{J}{mol}\\\\&& R\cdot T\cdot \ln(p_{butan})=-G^\Theta_{vap} =2436\;\frac{J}{mol}\\\\&& \ln(p_{butan})=\frac{2436\;\frac{J}{mol}}{\left (8.3145\;\frac{J}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( 298\;K \right )}=0.983162\\\\&& p_{butan}=e^{0.983162}=2.673\;Pa \end{array}

tusind tak ! i forbindelse med b.  kan jeg bruge ligevægts formlen hvor K=Pbutan=1 


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. oktober 2021 af mathon

1 atm er ikke en SI-enhed.


Svar #5
01. oktober 2021 af Nanna34

#4

1 atm er ikke en SI-enhed.

hvilken formel skal jeg bruge så


Skriv et svar til: trykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.