Matematik

differensen mellem 2 matricer

02. oktober 2021 af MajaXm - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, hvordan regnes denne ud? 

Jeg troede at man bare skulle trække a_11-b_11 og a_12-b_12, men dette gav ikke det rigtige svar? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2021 af Anders521

#0 Du har ret, at det ikke giver det rigtige svar. Når du tager differensen ml. to matricer med samme dimensioner, skal du ende med en matrix, med samme dimensioner. Der er 6 seks regnestykker, da der er 6 indgange til den nye matrix, dvs. a11 - b11, a12 - b12, a13 - b13, osv....


Svar #2
02. oktober 2021 af MajaXm

så den bør blive:

<1,-4,-1;-1,0,-4>? 

for det giver heller ikke det rigtige svar 


Svar #3
02. oktober 2021 af MajaXm

Der står at dette er det rigtige svar, hvor det ligner at der kun er 5 nye hvilket jeg ikke forstår? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2021 af ringstedLC

\begin{align*} A &= \begin{bmatrix} 3 &-1 &2 \\ 0 &3 &-3\end{bmatrix}\;,\; B= \begin{bmatrix} 2 &3 &3 \\ -1 &3 &-1\end{bmatrix} \\ A-B &= \begin{bmatrix} 3-2 &-1-3 &2-3 \\ 0-(-1) &3-3 &-3-(-1)\end{bmatrix} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2021 af Soeffi

#0. Løsning i Maple:


Skriv et svar til: differensen mellem 2 matricer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.