Matematik

Højde af trekant

02. oktober 2021 af Detmy - Niveau: 9. klasse

Nogen der kan forklarer hvordan jeg finder højden på en trekant, hvis grundlinjen er 3?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2021 af ringstedLC

Ja, hvis du har nogle flere oplysninger om trekanten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2021 af SuneChr

# 0
En trekant har tre højder.
Kender vi arealet, A, af trekanten, har vi:
A = 1/2hg  ⇔  h = 2A/g
Det er ligegyldigt, for arealet, hvilken af højderne, med tilhørende grundlinjer, man vælger.
Her skal du, hvis du kender arealet, finde højden ved
h = 2A/3


Svar #3
03. oktober 2021 af Detmy

Altså opgaven siger:

Trekant ABC pa° skitsen er delt i to kongruente, retvinklede trekanter af dens højde h.

Trekantens højde, h, svarer til portens højde, og afstanden fra A til C svarer til portens bredde.

Hvor stor er portens højde, hvis portens bredde er 3 m?

Jeg sætter lige en fil ind med et billide af trekanten.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2021 af ringstedLC

#3: Vedhæft et godt billede af hele opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2021 af oppenede

Figuren viser ikke højden. Du kan forstørre og -mindske vertikalt uden at bredden påvirkes.


Skriv et svar til: Højde af trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.