Matematik

Hvordan løser jeg disse opgaver, med tegn en graf og bestem aflæsning?

07. oktober 2021 af pringels123 - Niveau: C-niveau

Ved hæfter opgavere. 

Har brug for hjælp til både a og b :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2021 af Anders521

#0 Tegn grafen for f i et koordinatsystem, enten i hånden eller vha. et CAS-værktøj. Dernæst aflæser du på    y-aksen tallet 2 og går parallel med x-aksen indtil du rammer grafen for f. Når du har fundet punktet på grafen, aflæser du 1. koordinaten på x-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2021 af wes2

a) Tegn graf
Der står x kan være værdier mellem 5 og 30. så kunne du insætte værdier i det interval. Derfor kunne du for eksempel udregne 25 punkter, altså 25. heltal. dvs. 5,6,7...30. Men det kommer til at tage noget tid at udregne 25 punkter.. Så du kunne evt. regne hver 5 heltal Dvs. 

x = 5, x=10,x=15,x=20,x=25, x=30,

Hvis du beslutter at gøre dette er det kun 6 punkter du skal tegne ind i et koordinatsystem. dvs. du skal udregne
f(5),f(10),f(15),f(20),f(25),f(30)..
Hvilke jo blot betyder, at du skal indsætte det givne tal på x's plads i ligningen.
F.eks
f(5) = (3.2*5-15,7) / (5 - 1.9) = 4.6
Så ved du at når x er 5 så er y-værdien 4.6. Dvs. du har punktet (5 , 4.6) Dette punkt tegner du ind i dit koordinatsystem og det samme gør du med de andre punkter. Når du har gjort det for alle punkterne så forbinder du punkterne så godt du kan. Så har du din graf.

b) y-værdien er jo hvor mange pupper pr. måned. Så aflæs x-værdien ud fra y = 2. Det er dit svar. y = 2 er det samme som f(2).


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2021 af wes2

Og ja hvis du vil gøre det på PC, så burde du gøre det i et CAS-værktøj som svar#1 siger


Skriv et svar til: Hvordan løser jeg disse opgaver, med tegn en graf og bestem aflæsning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.