Matematik

Kombinationer,Vejen til matematik B2,Øvelse 2.6, Side 169, (Knud Erik Nielsen og Esper Fogh)

14. oktober 2021 af ca10 - Niveau: B-niveau

En svømmeklub med 50 medlemmer vil vælge et udvalg på 4 medlemmer, der kan styre bygningen af et nyt klubhus ?

a) Hvor mange forskellige udvalg kan der vælges ?

Jeg forstår spørgsmålet således, hvor mange 4 elementer kan man udtage fra en 50-mængde

K(n,r) = n! /(n-r)! * r ! = 50! / (50 - 4)! * 4!) = 230030 (forskellige udvalg kan der vælges )

Er det rigtigt regnet ud ?

b) Hvor mange udvalg kan der vælges, hvis der på forhånd er udpeget en formand ?

Hvordan udregner udregner man dette ?

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. oktober 2021 af MountAthos

a) Du har lavet en tastefejl . Skal være 230300

b) beregn K (50,3)  = 50! / (47! • 3!) =


Svar #2
14. oktober 2021 af ca10

Tak for svaret


Skriv et svar til: Kombinationer,Vejen til matematik B2,Øvelse 2.6, Side 169, (Knud Erik Nielsen og Esper Fogh)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.