Matematik

Gør rede for hver af graferne A, B og C

16. oktober 2021 af Sugawara - Niveau: B-niveau

Hej, jeg skal have hjælp til en matematik opgave som lyder således:

Figuren viser tre grafer A, B og C for tre funktioner:

f(x)= 3*1,1x

g(x)= 3*0,9x

h(x)=3*x0,5

Gør for hver af graferne A, B og C rede for, hvilken af funktionerne f,g og h den er graf for.

Er dog helt med på at f(x) = B, g(x)= A og h(x) = C

Men ved ikke hvad forklaringsgrundlaget er for det? Graferne er vedhæftet.

Tak på forhånd.

Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2021 af PenthesiIea

Du forklarer det ud fra grafernes forløb og forskriften- f.eks at du kan se at A er aftagende sammenholdt med forskriften for g(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. oktober 2021 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2021 af ringstedLC

\begin{align*} h(0)=3\cdot 0^{0.5} =\;?&\Rightarrow h(x)=C \\ \left.\begin{matrix} f(x)=b\cdot {a_f}^x\;,\;a_f>1 \\ g(x)=b\cdot {a_g}^x\;,\;0<a_g<1\end{matrix}\right\} &\Rightarrow \left\{\begin{matrix} f(x)=...\\g(x)=... \end{matrix}\right. \end{align*}


Skriv et svar til: Gør rede for hver af graferne A, B og C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.