Matematik

Hjælp til differential og funktioner

17. oktober 2021 af Marthan91 - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp til de her opgaver.

 opgave 8. den partikulære løsning?

Opgave 9. Jeg forstår ikke hvordan jeg skal løse den, jeg syntes ikke det er noget vi har haft i pensum endnu.


Svar #1
17. oktober 2021 af Marthan91

vedhæftet opgaver

Vedhæftet fil:Mat opgaver.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #2
17. oktober 2021 af peter lind

Du skal i din profil angive DIN UDDANNELSE. Ret det

Jeg kan ikke henvise dig til din formelsamling når jeg ikke ved det.

Angiv hvad du ikke forstår.


Svar #3
17. oktober 2021 af Marthan91

#2

Du skal i din profil angive DIN UDDANNELSE. Ret det

Jeg kan ikke henvise dig til din formelsamling når jeg ikke ved det.

Angiv hvad du ikke forstår.

Hej peter

Jeg går på ADK på DTU, jeg kommer med et svendebrev i tasken og er ved at opkvalificere mig.

Opgave 8: SOM jeg skriver forstår jeg ikke hvad den partikulære løsning er ?

Opgave 9: jeg aner slet ikke hvor jeg skal begynde.


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. oktober 2021 af SauIGoodman

Ved du hvad en fuldstændig løsning er til en differentialligning?


Brugbart svar (2)

Svar #5
17. oktober 2021 af peter lind

En fuldstændig løsning er når samtlige løsninger er oplyst. Det kræver at der angives en konstant som ikke kendes. Hvis denne konstant kendes kaldes det en partikulær løsning.

Typisk kan den findes ved at man får nogle begyndelse betingelser eller man har et punkt det går igennem. Det er også det der er opgivet i din opgave

eks. y' = y har den fuldstændige løsning y = c*ex, Hvis du får at vide at kurven går gennem (0. 100) er c = 100 en partikulør løsning.


Brugbart svar (3)

Svar #6
17. oktober 2021 af peter lind

1 brug dit CAS værktøj eller et andet grafikprogram f.eks geogebra

2. ∫01f(x)dx

3. π∫01f(x)2dx


Skriv et svar til: Hjælp til differential og funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.