Kemi

frysepunktsænkning og molmasse regning

26. oktober 2021 af FysAnerd - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Jeg har siddet med denne opgave i stykke tid og kan ikke lige komme frem til noget:

10g af en ikke-elektrolyt, vil når den er opløst i 500g H2O give anledning til frysepunktsænkning på 0,372 celsius grader. Opløsningens massefylde er 1,00g/mL

a) Beregn den opløste forbindelses molmasse

jeg har vedhæftet det jeg er kommet frem til (det skal give 100 g/mol).

Vedhæftet fil: aaaaaa.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
27. oktober 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textup{ikke-elektrolyttens }\\ \textup{molale koncentration:}& \frac{\frac{0.010\;kg}{M}}{0.500\;kg}=\frac{0.020}{M}\\\\& - 0.375\;K=\left ( -1.86\;\frac{K\cdot kg}{mol} \right )\cdot \left (\frac{0.020}{M} \right )\\\\& M=0.020\cdot \frac{1.86\;\frac{K\cdot kg}{mol}}{0.375\;K}=0.992\;\frac{kg}{mol}=992\;\frac{g}{mol} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. oktober 2021 af mathon

korrektion:

\small \small \small \begin{array}{lllllll} \textup{ikke-elektrolyttens }\\ \textup{molale koncentration:}& \frac{\frac{0.010\;kg}{M}}{0.500\;kg}=\frac{0.020}{M}\\\\& - 0.375\;K=\left ( -1.86\;\frac{K\cdot kg}{mol} \right )\cdot \left (\frac{0.020}{M} \right )\\\\& M=0.020\cdot \frac{1.86\;\frac{K\cdot kg}{mol}}{0.375\;K}=0.0992\;\frac{kg}{mol}=99.2\;\frac{g}{mol} \end{array}


Brugbart svar (2)

Svar #3
27. oktober 2021 af AngelOneOne

Hej,

Der er en regnefejl i #1:

\textup{M}=0,020\; \cdot \frac{1,86\frac{K\cdot kg}{mol}}{0,375\; K}=0,0992 \frac{kg}{mol}=99,2 \frac{g}{mol}\approx 100 \frac{g}{mol}

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #4
27. oktober 2021 af FysAnerd

Mange tak 


Skriv et svar til: frysepunktsænkning og molmasse regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.