Matematik

Differentiering

01. november 2021 af Mariese - Niveau: B-niveau

Hej, jeg skal bestemme monotoniforholdende for funktionen f(x)=x^3-3x^2-10x. 

Jeg skal bestemme f´(x) ved udregning i hånden,

og derefter løse ligningen f´(x)=0

Indtil videre har jeg differentieret funktionen til f´(x)=3x^2-6x-10

Jeg ved ikke om det er rigtigt, for når jeg prøver at løse f´(x)=0 i hånden giver det nogle mærkelige kommatal.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2021 af mathon

Hvad er der i vejen med det?

eksakt
                     x=\left\{\begin{matrix} \frac{3-\sqrt{39}}{3}\\ \frac{3+\sqrt{39}}{3} \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2021 af mathon

Find fortegnsvariationen for f '(x).


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.