Matematik

bestem sandsynligheden P(x=0)

01. november 2021 af MCS1 - Niveau: A-niveau

En stokastisk variabel X er binomialfordelt med antalsparameter  3 og sandsynlighedsparameter 0,5

a) bestem sandsynligheden P(x=0)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2021 af peter lind

Brug dit CAS værktøj eller se https://da.wikipedia.org/wiki/Binomialfordelingen


Svar #2
01. november 2021 af MCS1

så det skal se sådan her ud (3/0)*0,50*(1-0,5)3-0?

n=3
p=0,5
x=0

må ikke bruge cas værktøjer


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2021 af peter lind

Det er ulæselig. Hvad mener du med 3/0? Du må jo ikke dele med 0


Svar #4
01. november 2021 af MCS1

Det ved jeg godt, men er x=0

og er det ikke den her formel jeg skal bruge (n/x)*p^x*(1-p)^n-x


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2021 af peter lind

nej. n/x skal erstattes af K(n,x) = n!/(x!(1-x)! hvor hvor betydningen af ! er oplyst i artiklen, jeg har henvist til.

I artiklen er K(n,x)  skrevet som en parantes med n øverst og x nederst; men det kan jeg ikke lave her


Skriv et svar til: bestem sandsynligheden P(x=0)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.