Matematik

Hvordan omformer jeg ligningen?

03. november 2021 af Dumma - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg vil gerne omforme ligningen

x+5y-25=0

til en linjes ligning, dvs. y=ax+b

Er der nogen, der kan hjælpe mig med det trin for trin?

På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2021 af ringstedLC

\begin{align*} x+5y-25 &= 0 \\ 5y &= -x+25 \\ y &= ... \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2021 af AMelev

Du skal løse ligningen mht. y vha. ligningsløsningsreglerne.

Træk x fra og læg 25 til på begge sider, så får du 5y = ....

Divider så på begge sider med 5, så får du y = .... (husk at dividere alle led på højre side med 5).


Skriv et svar til: Hvordan omformer jeg ligningen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.